Lystfiskeren
Stangramme
Læg dine fiskestænger et sikkert sted, når de ikke er i brug, så de ikke bliver ødelagt. Er de flot præsenteret og nemme at tage ned, bliver det da ikke ringere af det.
grej/stangholderramme01-702.jpg

Har du plads på en væg og er lidt fiks på fingerne, kan du lave en ramme til dine fiskestænger.

Stangholderprofil-udskæringJeg har lavet en simpel ramme med plads til 10 stænger, og som fylder så lidt som muligt. Materialeforbruget er kun 6-7 meter høvlede forskallingsbrædder, ca. 36 stifter med sømpistolen og noget snedkerlim.

Hulbor og stiksav

1. I hver af de lodrette brædder bores 10 huller med et 4 cm hulbor 3 cm inde og med indbyrdes afstand på 10 cm.

2. Med en stiksav saves fra øverst i hullet i en blød bue op og ud til kanten.

3. Bagefter saves den nederste runding ud i en stump spids.

4. Og vupti – så har man en fin runding stængerne kan ligge i.

Der skal selvfølgelig først måles ud hvor hullernes centrum skal være og det hele tegnes op ved hjælp at en skabelon, så det bliver nogenlunde ensartet.

Sømpistol og lidt snedkerlim

De tværgående brædder, to for oven og to for neden, limes og stiftes på siddende henholdsvis lodret og vandret, så rammen bliver godt afstivet.

 Der skal fra nederste hul til bunden være 20 cm eller mere, så der er plads, hvis der skal være hjul på den nederstliggende stang. Bunden på min ramme skulle nu nok lige have været 5-8 cm længere ned.

Størrelse

StangholderrammeRammens bredde er bestemt af hvor kort den korteste fiskestang er. Min havpirkestang har jeg dog valgt at hænge op samlet, da den ikke er længere end min længste stang er, når den er delt.

Har du mere plads i højden, kan rammen sagtens laves til flere end 10 stænger. Eventuelt kan afstanden mellem stængerne øges, så hjulene kan hænge frit i rammen.

MMX-CMS v.4.0.5 - 2024.11.20. ViggoWeb ©2023-2024