Lystfiskeren
Spinnere
Til sø, å og specielt put&take
grej/devon-gul-702.png

Man kan købe sig fattig i spinnere, og hvilke der er bedst, bliver man nok nød til selv at erfare. Jeg har ikke selv det store udvalg, men der er selvfølgelig et par stykker, som jeg synes godt om. Jeg har fundet dem gode at fiske med, og jeg har ikke mindst fanget med dem.

Yndlingsspinner

Sortgrøn spinnerEn af mine bedste spinnere har været et billigt sæt fra Bilka – 5 stk. for en 50'er. De har passet til min måde at spinne på, og jeg har altid kunnet mærke, når de spant rigtig. Den sorte med grønt blad har været en sikker „ørred-killer“ forår og efterår.

Desværre er de fleste tabt og den sidste er simpelt hen slidt op. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde nogle nye, der er lige så gode – men jeg prøver stadig.

Devonspinner

I mangel af bedre prøvede jeg denne devonspinner. Vingerne får spinneren til at dreje rundt og skabe uro, som kan få ørrederne til at hugge. Der var bid i femte kast. Det er ikke sidste gang jeg vil benytte denne type, som jeg har i to størrelser rød/guld samt i blå/sølv udgave.

Nu har jeg også mistet min røde devonspinner, så jeg er på jagt efter en ny rød i samme størrelse. Men de er desværre ikke til at opdrive nogen steder.

Sportsfiskeren har i øvrigt bragt en meget interessant artikel om devonspinneren i april-nummeret 2007.

Devonspinner vist som delt, samlet og i ophæng.Linen føres gennem torpedoen samt plasticrøret og bindes på krogen. Torpedoen kan frit dreje rundt og plasticrøret beskytter linen mod slid.

Linen (40-60 cm) bindes op på en triple-hægte, hvor i en 20-30 cm lodline (fx 7 g kugle) også bindes.

Grej
MMX-CMS v.4.0.2 - 2024.05.24. ViggoWeb ©2023-2024