Hærdede kroge bindes på 0,25-0,30 mm nylonline, der forsynes med en løkke i modsatte ende.
Jeg opbevarer forfangene i lynlåsplasticposer, og de små 6×10 cm poser er velegnede til almindelige krogforfang. Med et lille stykke tyndt pap i posen som adskillelse, kan der være to forfang i hver pose, en på hver side at pappet.
Fisker jeg med regnorm i put&take bruger jeg en enkeltkrog str. 6-8. Skal der powerbait på i put & take søer benytter jeg enten en enkeltkrog str. 10 eller en trekrog str. 10 eller 12. Til større fisk fx havørreder benytter jeg blanke kroge i str. 2. Længden på forfanget er 30-40 cm og jeg benytter jeg 0,8 g splithagl til regulering af flydehøjden.
Jeg benytter også lange forfang, ca. 80 cm, til powerbait i put & take. De forsynes med en række forskellige splithagl med ultra lette nederst.
Krogforfang til medefiskeri efter hornfisk eller makrel foretrækker jeg 50-70 cm (nogle bruger dem kortere) og udstyres med en lang enkelkrog str. 4 eller trekrog str. 10. Se illustrationen til højre.
Til ultra let mederiskeri efter makrel binder jeg dog ofte det hele (krog, splithagl og glideflåd) på hovedlinen.
Silde- og markrelforfang til spinnefiskeri samt fladfiskeforfang køber jeg færdiglavet. Jeg køber, når der er tilbud, så jeg har altid et godt, lille udvalg på lager – det er lidt træls at løbe tør mit i sæsonen.
Forfang i alle mulige udformninger til havfiskeri kan købes, men men kan også binde dem selv. Linen skal være en fx 0,60 mm nylonline og i stedet for at binde en løkke, kan det forsynes med en svirvel. Krogene skal også være større.
Til pirkefiskeri efter torsk kan krogene forsynes med plasticblæksprutter.